Τι σημαίνει σκληρή συζήτηση;

  1. Συγκεντρώσου στις λύσεις, όχι στα προβλήματα 

Μια κακή συμπεριφορά δεν είναι ο τρόπος για να ενταχθείς σε μια σκληρή συζήτηση. Μην επισημαίνεις όλα όσα δεν έχουν αποτέλεσμα. Δεν εμπνέει αλλαγή. Κάνει μόνο τους ανθρώπους αμυντικούς. Αν έχεις να πεις άσχημα νέα, κάνε το με αισιοδοξία. Αντί να πεις «ορίστε τι κακό έγινε!» αναρωτήσου «πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό καλύτερο;»

  • Μην χάσεις τον αυθορμητισμό σου

Σε βλέπω, αγαπητέ μου τελειομανή… κάθεσαι και γράφεις πριν κάθε μια λέξη που θέλεις να πεις. Ξέρω ότι κάνεις πρόβες στον καθρέπτη 1,000 φορές. Αλλά, παρόλη την προετοιμασία, πνίγεσαι όταν υπάρχει πίεση. Το να οργανώνεις στρατηγικά μια σκληρή συζήτηση είναι απαραίτητο, αλλά η υπερβολική προετοιμασία δεν βοηθάει.

Αν έχεις κάνει πολλές πρόβες και χάσεις μια λέξη, είναι πιθανό να αρχίσεις να αμφισβητείς τον εαυτό σου και να υποκύψεις στα νεύρα σου. Επίσης, χάνεις την πρωτοτυπία. Η σωστή προετοιμασία για μια σκληρή συζήτηση περιλαμβάνει την ορθή σκέψη και την εκμάθηση λέξεων-κλειδιών που θα σου επιτρέψουν να λάμψεις και να εκφράσεις πλήρως τον εαυτό σου εκείνη τη στιγμή. Αλλά, χωρίς να γίνεις τόσο ρομποτικός που να μην μπορείς να προσαρμοστείς στο δυναμικό μιας αληθινής συζήτησης.

  • Σταμάτα να το αποφεύγεις

Η αναβολή για μια σκληρή συζήτηση, δεν την κάνει να εξαφανιστεί. Στην πραγματικότητα, κάνει τα πράγματα χειρότερα. Γίνεται περισσότερο αμήχανο να επαναφέρεις το θέμα.  Με αυτή την επιβράδυνση,  διδάσκεις τον εγκέφαλό σου ότι δεν πειράζει αν κερδίσει ο φόβος. Συναινείτε ότι οι ανάγκες σας δεν είναι σημαντικές και με αυτό τον τρόπο δεν χτίζετε την αυτοπεποίθησή σας.