Έχεις ποτέ προσέξει ότι οι καλύτερές σου ιδέες σου έρχονται ενώ κάνεις μπάνιο ή ενώ περπατάς;

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αυτό γίνεται γιατί όταν ξεκουράζεις τον εγκέφαλό σου και αφήνεις τις ανασφάλειές σου, επιτρέπεις στην διαίσθησή σου να ακουστεί. Και αν μάθεις να την ακολουθείς και να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, υπέροχα πράγματα μπορεί να συμβούν.

Αυτό που ανακάλυψα πρόκειται να οδηγήσει στην κατεύθυνση της δουλειάς μου μπροστά.

Η πρόθεσή μου ήταν πάντα να σου δίνω πρακτικές συμβουλές, ώστε να ελέγξεις τη νοοτροπία και να ευημερήσεις στην καριέρα σου. Αυτό δεν θα αλλάξει.

Όμως, τους τελευταίους μήνες, έχω ξοδέψει ώρες στο τηλέφωνο, μιλώντας με πολλούς από εσάς για τις δυσκολίες που έχετε. Έλαβα τα σχόλιά σας και την ανατροφοδότηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, άρχισα να αναρωτιέμαι για το πώς θα μπορούσα να σας εξυπηρετήσω περισσότερο και, ακόμα πιο συγκεκριμένα, πώς να εμβαθύνω στις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε, ως ένας έξυπνος, σκεπτόμενος και υψηλός κατορθωτής.

Και εκείνο που κατάφερα είναι αυτό: Υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές επαγγελματικές συμβουλές εκεί έξω, αλλά αυτό που λείπει είναι η υποστήριξη για τους ευγενικούς, μεγαλόψυχους και φιλόδοξους ανθρώπους, οι οποίοι είναι από τη φύση τους ευαίσθητοι.

Καταλαβαίνω από πρώτο χέρι πως είναι να νοιάζεσαι βαθιά και να δίνεις το 110% στη δουλειά σου. Πολλοί από τους πελάτες μου ανέρχονται γρήγορα στις καριέρες τους, αλλά κατά βάθος, παλεύουν με την υπερβολική σκέψη, την τελειότητα και την αυτό-αμφιβολία. Επειδή μας είπαν να ‘σταματήσουμε να αντιδράμε υπερβολικά’ ή να ‘παραιτηθούμε από το να παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά’, εμείς χάνουμε την αυτοπεποίθηση και δεν μαθαίνουμε πώς να μιλάμε δυνατά και να υποστηρίζουμε τους εαυτούς μας, μεταξύ άλλων πραγμάτων.